Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Heist

Steun voor opvang vogels en wilde dieren

Het lokale bestuur werkt al vier jaar samen met het Vlaams Opvang Centrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC) Neteland vzw voor de opvang van dieren. De vzw heeft vorig jaar voor de opvang van 4.407 inheemse kwetsbare dieren gezorgd, waarvan 393 dieren uit Heist-op-den-Berg. Er zijn ook 247 Heistse gezinnen lid van VOC Neteland vzw.

De vzw heeft jaarlijks veel kosten om wilde dieren en vogels op te vangen en te verzorgen. Daarom wil het lokale bestuur de organisatie steunen. VOC Neteland zorgt immers rechtstreeks voor het welzijn van de dieren in Heist-op-den-Berg. 

Net als de voorbije jaren zorgt het lokale bestuur voor een toelage van 2.000 euro als steun voor de inzet van de organisatie in het kader van dierenwelzijn.

milieu@heist-op-den-berg.be

Subsidies voor vierdepijlerorganisaties

Sinds 2009 kunnen vierdepijlerorganisaties die verbonden zijn met een inwoner van Heist-op-den-Berg en actief zijn in de gemeente, een gemeentelijke subsidie krijgen voor hun project. Maximaal zeven projecten per jaar kunnen die subsidie krijgen.

Volgende organisaties krijgen een subsidie van 1.700 euro:

  • Cemrest in Kameroen
  • Fajar Baru in Indonesië
  • Sahaya International.eu in India
  • Warme Gloed in Gambia
  • C.B.A.V.C. in Cambodja

De organisaties die zo’n toelage krijgen, moeten een kort evaluatieverslag van het voorbije jaar en een lijst met uitgaven (die met de subsidie zijn gedaan) bezorgen aan team Heist in de Wereld. Ze moeten het ook komen toelichten op het Noord-Zuidoverleg. Verder moeten ze minstens een jaar actief deelnemen aan het Noord-Zuidoverleg en aan minstens één vormings- of netwerkmoment van het vierdepijlersteunpunt.

heistindewereld@heist-op-den-berg.be

Deel dit artikel